Η αλληγορία αποτελεί ένα σημείο αναφοράς και μια τομή στην γνώση

Η γνώση είναι δύναμη και παράλληλα ελευθερία. Και μέσα σε αυτόν τον "αλληγορικό" πολυχώρο επιχειρούμε να ανεβάσουμε την γνώση στην θέση που τις αξίζει. Πώς θα γίνει αυτό ? με το να προάγουμε τα γράμματα την τέχνη και τον πολιτισμό μας. Όπως επίσης και με το να αναδεικνύουμε και να φιλοξενούμε διαδικτυακά νέους συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιούς, συνθέτες κ.λ.π.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Πάρις (Παρασκευάς) Κατσίβελος


Ο Πάρις (Παρασκευάς) Κατσίβελος είναι Ηθοποιός και Καθηγητής Δραματικής Τέχνης. Κατάγεται από τη Θάσο. Σπούδασε Υποκριτική, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία, Μονωδία - Μελοδραματική, Κινησιολογία - Χορογραφία, Σκηνική Αγωγή και Αγωγή του Λόγου. Συμμετείχε, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε σεμινάρια, εργαστήρια, συμπόσια και συνέδρια σχολών, συστημάτων, ρευμάτων και τεχνοτροπιών της θεατρικής τέχνης, αλλά και ψυχολογίας και φιλοσοφίας  Έπαιξε στο παρελθόν σε είκοσι εννέα θεατρικές και σαράντα τρεις τηλεοπτικές παραγωγές. Συμμετείχε σε τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες και σε αρκετές ραδιοφωνικές εκπομπές συνεχείας και αυτοτελείς. Υπήρξε μόνιμος εκφωνητής και επιμελητής των ραδιοφωνικών εκπομπών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τριάντα χρόνια. Διδάσκει Υποκριτική, Αγωγή του Λόγου, Αυτοσχεδιασμό, Εξειδικευμένα Εργαστήρια Δραματικής Τέχνης και Αγωγή ποιοτικής Επικοινωνίας (Δημοσιογραφίας), σε Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης,  Θεατρικά Εργαστήρια και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.Είναι μόνιμος καθηγητής του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K. και της συνέργειάς του στην Ελλάδα, στο Μεταπτυχιακό <<Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες>>, όπου διδάσκει την δική του ενότητα <<Αγωγή Ποιοτικής Επικοινωνίας>>.Είναι Αντιπρόεδρος  του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ  Υπεύθυνος για την Ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Διαπολιτισμικού  Διαλόγου,  Πρόεδρος της Οργανωτικής του Επιτροπής και μόνιμος ομιλητής του. Είναι  τακτικός ομιλητής  και συνεργάτης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Ομίλου για την Ουνέσκο Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και  του Ομίλου για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων.   Συμμετέχει, ως ομιλητής σε συμπόσια, συνέδρια, φεστιβάλ, τράπεζες και άλλες εκδηλώσεις  γύρω από  το Πνεύμα και τον Πολιτισμό.Ο Πάρις Κατσίβελος  συνέλαβε και ολοκλήρωσε  την 1η ανά τον κόσμο <<Τελετή  Αφής της Φλόγας του Πνεύματος και των Τεχνών>>, αναλαμβάνοντας την συγγραφή,  την  οργάνωση, την σκηνοθεσία αλλά και την τελική λειτουργική υλοποίησή της, ως Παρουσιαστής, Τελετουργός και Πρωθιερεύς  της, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας του μεγάλου διδασκάλου Πλάτωνος, με συνοδό <<Τελετουργική Επίκληση στην μητέρα των Μουσών Μνημοσύνη>> (α΄ μέρος) και στην Ακαδημία Αθηνών με την συμμετοχή του Ακαδημαϊκού κ. Ευάγγελου Μουτσόπουλου στο γραφείο του, (β΄ μέρος). 

"Με πυξίδα το ΦΩΣ "
Στον "αλληγορικό" Πολυχώρο έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον Πάρι  Κατσίβελο παρουσιάζοντας το βιβλίο του με τίτλο : "Με πυξίδα το ΦΩΣ "           

    

 

Στο βιβλίο Με Πυξίδα το Φως που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο συγγραφέας Πάρις Κατσίβελος, ηθοποιός, καθηγητής Δραματικής Τέχνης και ερευνητής στις «έσω» αλήθειες, μετά από διαρκή μαθητεία και αγωνιώδη μακροχρόνια αναζήτηση στα περισσότερα πνευματικά συστήματα, ρεύματα και σχολές ανά τον κόσμο, μας ταξιδεύει, μέσα από τη δική του περιπλάνηση, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, χιούμορ, αυτοκριτική και κάποτε αυτοσαρκαστική ματιά, σε χώρους και χώρες φωτός, σε δρόμους και τρόπους μαθητείας και επίγνωσης, σε μονοπάτια προαποφασισμένων δοκιμασιών και καρμικής αποπληρωμής, σε δοσμένες συνθήκες που σηματοδοτούν τις αλήθειες της ύπαρξής μας. Σε όλα τα κεφάλαια, υπάρχει μία ή και περισσότερες «ιστορίες», με ζωντανό δραματοποιημένο λόγο, συχνά με πλούσια λαογραφικά – ανθρωπογνωστικά στοιχεία, και πλήθος πληροφοριών για όσους ενδιαφέρονται ή προσανατολίζονται σε θέματα του εσωτερισμού. Το ταξίδι Με Πυξίδα το Φως της ψυχής είναι μία περιπλάνηση, με πολλές αναταράξεις και περιπέτειες που αγγίζουν τις σφαίρες του απίστευτου, αλλά μας δίνουν απαντήσεις και λύσεις σε ερωτήματα και προβλήματα που μας βασανίζουν ή ανοίγουν δρόμους σε αδιέξοδα που μας πνίγουν. 

    …Τώρα ξέρω ότι οι ποιότητες που επιλέχθηκαν και καλλιεργήθηκαν σε περασμένες
βιώσεις είναι αποσκευές της ψυχής και αιώνια παρακαταθήκη. Υπάρχουν εκεί πάντα,
αρκεί να εργαστώ για να τις περάσω στην εδώ συνείδησή μου, αρκεί να προσπαθήσω
για να αντλήσω Φως απ’ τον Ανώτερο Εαυτό μου.
Τώρα προσπαθώ να μην ασεβώ έστω και με αθώα αγανάκτηση. Τώρα ξέρω ότι
εκτελώ το πρόγραμμά μου, το πρόγραμμα που Εγώ επέλεξα γι’ αυτή τη βίωση πριν
περάσω στην ύλη κι αυτή τη φορά. Τώρα ξέρω ότι ο Νόμος για μένα «Εγώ Ειμί».
Τώρα αντιλαμβάνομαι και αναγνωρίζω το Νόμο της Ανταπόδοσης σαν Νόμο
Εναρμόνισης και όχι σαν τιμωρία. Τώρα ευχαριστώ για τις ευκαιρίες και τα
μαθήματα που μου προσφέρθηκαν, όσο κι αν επαναστατούσα τις ώρες των μαχών.
Τώρα μπορώ να αντλώ τη χαρά παντού και πάντα γύρω μου και εντός μου.
Τώρα θέλω να σφραγίζω με Αρμονία και Ομορφιά τη Συνδημιουργία μου
στο μέρος που μου αναλογεί.
Τώρα θέλω να ευλογώ με Φως τη ζωή μου, τις ζωές των αδελφών μου,
ολόκληρο τον πλανήτη, τους Σύμπαντες Κόσμους.
Τώρα μιλώ ευλαβικά εντός μου και λέω “Ευχαριστώ”, αναπέμπω
ευγνωμοσύνη και συνεχίζω το όμορφο ταξίδι

Πάρις Κατσίβελος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου