Η αλληγορία αποτελεί ένα σημείο αναφοράς και μια τομή στην γνώση

Η γνώση είναι δύναμη και παράλληλα ελευθερία. Και μέσα σε αυτόν τον "αλληγορικό" πολυχώρο επιχειρούμε να ανεβάσουμε την γνώση στην θέση που τις αξίζει. Πώς θα γίνει αυτό ? με το να προάγουμε τα γράμματα την τέχνη και τον πολιτισμό μας. Όπως επίσης και με το να αναδεικνύουμε και να φιλοξενούμε διαδικτυακά νέους συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιούς, συνθέτες κ.λ.π.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017


ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Πριν από μερικούς μήνες σκεφθήκαμε να ανεβάσουμε αυτή την παράσταση για την Ειρήνη . Προσωπικά δεν σας κρύβω ότι πήρα ένα ρίσκο καθώς δεν διέθετα μεγάλη εμπειρία σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις σε ότι αφορά την οργάνωση. Καθοδηγητής ήταν η ίδια η έννοια της Ειρήνης καθώς και τα νοήματα της που έξοχα εκφράζονται μέσα από τον ποιητικό λόγο του Βασίλη Νούσια . Σε μια εποχή που κυριαρχεί η οικονομική κρίση, προσπαθήσαμε να ενδυναμώσουμε τις ηθικές αξίες του ανθρώπου. Σε αυτήν την προσπάθεια κύριος εκφραστής των ιδεών μας ήταν ο ηθοποιός και καθηγητής της δραματικής τέχνης και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Πάρις Κατσίβελος ο οποίος εκτός από την μεγάλη ικανότητα υποκριτικής στην δραματική τέχνη που διαθέτει έχει και ένα μεγάλο ψυχικό χάρισμα στο να προωθεί το παγκόσμιο μήνυμα της Ειρήνης.
Στην πορεία διάφοροι άνθρωποι σε εθελοντική βάση ταυτίστηκαν μαζί μας με ένα όραμα,Ειρήνης,φιλίας,αδελφικής ένωσης των ανθρώπων,ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας και κυρίως εξάλειψης του Πολέμου και επικράτηση της Ειρήνης. Με τον σημερινό μου απολογισμό μπορώ να σας πω ανεπιφύλακτα ότι όλοι μαζί πετύχαμε τον στόχο που είχαμε εξαρχής βάλει.
Το μόνο που μένει είναι να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά όλους τους συντελεστές της παράστασης :
την πρόεδρο του ομίλου της UNESCO Τεχνών Λόγου και Πολιτισμό Νίνα Διακοβασίλη
τον Ηθοποιό και καθηγητή δραματικής τέχνης και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Πάρι Κατσίβελο
τον μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα Βασίλη Νούσια 
την ορχήστρα ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ. την Άννα Κτενά , Νατάσα Χριστοφιλάκη, τον Γρηγόρη Αθανασίου,Μηνά Γεωργίου, Θανάση Τσακμάκα, Δημήτρη Λιανοπίτη, Μηνά Γεωργίου τον Αντώνη Κτενά.
Την Μαρία Λαμπίρη,Κατερίνα Βιτάλη και Όλγα Παπαχρυσοστόμου για το όμορφο χοροθεατρικό που μας προσέφεραν 
τον γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου για το γλυπτό της Ειρήνης 
την διοίκηση και το προσωπικό του Πολιτιστικού κέντρου Ελευσίνας 
 και τον κόσμο που παρευρέθηκε και ταυτίστηκε μαζί μας .
Πραγματικά νιώθω ευλογημένος που μπόρεσα να είμαι ένας από τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πόλη της Ελευσίνας.
Εύχομαι το μήνυμα της Ειρήνης να ακουστεί δυνατά σε όλους !


Είρη ! Έρη ! Ειρήνη ! Εράα! Ειράνα!

Αργύρης Μάντης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου