Η αλληγορία αποτελεί ένα σημείο αναφοράς και μια τομή στην γνώση

Η γνώση είναι δύναμη και παράλληλα ελευθερία. Και μέσα σε αυτόν τον "αλληγορικό" πολυχώρο επιχειρούμε να ανεβάσουμε την γνώση στην θέση που τις αξίζει. Πώς θα γίνει αυτό ? με το να προάγουμε τα γράμματα την τέχνη και τον πολιτισμό μας. Όπως επίσης και με το να αναδεικνύουμε και να φιλοξενούμε διαδικτυακά νέους συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιούς, συνθέτες κ.λ.π.

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017


Αποτέλεσμα εικόνας για ιεπ
Το παρόν έργο αφορά τη διάθεση, μέσω του διαδικτύου, σχολικών εγχειριδίων που έχουν χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία από τον 19ο αιώνα έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού, γνωστό και ως «Ιστορική Συλλογή», ανήκει στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και είναι μέρος της βιβλιοθήκης του, ενώ επιπλέον υλικό αναζητήθηκε και συνεχίζει να αναζητείται σε πλήθος άλλων βιβλιοθηκών (δημόσιων και ιδιωτικών) και ιδρυμάτων.


Ομήρου Οδύσσεια
τάξη Ά γυμνασίου έτος 1978
Όμηρος, Ζήσιμος Σιδέρης (μετάφραση)

Σχολικό εγχειρίδιο Αρχαίων Ελληνικών. Το βιβλίο περιλαμβάνει εισαγωγή σχετικά με το έργο του Ομήρου, τη δομή και το περιεχόμενο της Οδύσσειας. Τα κείμενα συνοδεύουν ερμηνευτικές υποσημειώσεις και σχόλια. Η εισαγωγή και τα σχόλια είναι του Γεν. Επιθεωρητή Τριαντ. Ι. Δελή. Η ορθογραφική προσαρμογή της μετάφρασης έγινε από το Γεν. Επιθ. Κ. Μικρούδη. Η επιλογή των αγγειογραφιών έγινε με τη συνεργασία της αρχαιολόγου Ίριδας Ντούσκου και του Τριαντάφυλλου Ι. Δέλη.

Πλάτωνα Η Απολογία του Σωκράτη 
Β΄ Λυκείου[1977, 1η Έκδοση]
Πλάτων, Π. Νιρβάνας (μετάφραση)

Σχολικό εγχειρίδιο Αρχαίων Ελληνικών Β΄ Λυκείου που περιλαμβάνει εισαγωγή στη ζωή και το έργο του Πλάτωνα, αναφορά στη ζωή και διδασκαλία του Σωκράτη, το έργο του Πλάτωνα Απολογία του Σωκράτη σε μετάφραση, ερμηνευτικές παρατηρήσεις και πραγματολογικά σχόλια . Η εισαγωγή, οι σημειώσεις και η ορθογραφική προσαρμογή έγιναν από τον κ. Ευάγγελο Σούλη, δ.φ., καθηγητή του Δ.Μ. Εκπαιδεύσεως.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου