Η αλληγορία αποτελεί ένα σημείο αναφοράς και μια τομή στην γνώση

Η γνώση είναι δύναμη και παράλληλα ελευθερία. Και μέσα σε αυτόν τον "αλληγορικό" πολυχώρο επιχειρούμε να ανεβάσουμε την γνώση στην θέση που τις αξίζει. Πώς θα γίνει αυτό ? με το να προάγουμε τα γράμματα την τέχνη και τον πολιτισμό μας. Όπως επίσης και με το να αναδεικνύουμε και να φιλοξενούμε διαδικτυακά νέους συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιούς, συνθέτες κ.λ.π.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Ωνάσειος βιβλιοθήκη. 
 Ο μοναδικός κύκλος των 4 διαλέξεων για τη διαχρονική αξία του έργου του σπουδαίου Έλληνα, ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ -  Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  στην  Βιβλιοθήκη του ιδρύματος Ωνάση  (Ωνάσειος βιβλιοθήκη).  ο  μοναδικός κύκλος των 4 διαλέξεων για τη διαχρονική αξία του έργου του σπουδαίου Έλληνα, ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ -  Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ, με αφορμή τη συμπλήρωση 220 χρόνων από τον θάνατό του. Στον χώρο της εκδήλωσης ( Ωνάσειος  Βιβλιοθήκη - Λ. Αμαλίας 56) ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να θαυμάσει ένα από τα ελάχιστα διασωθέντα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα, ), ενώ ο κύκλος των τεσσάρων διαφορετικών διαλέξεων επιχείρησε να προσεγγίσει το εύρος της ανατρεπτικής φυσιογνωμίας του Ρήγα Βελεστινλή, ξετυλίγοντας το στρατηγικό επαναστατικό του σχέδιο για την κατάκτηση της ελευθερίας των Ελλήνων. Στόχος, μεταξύ άλλων, ήταν και η ανάδειξη της επικαιρότητας του πολιτικού του οράματος για τη δημιουργία ενός δημοκρατικού και ελεύθερου κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου